Budai Allergiaközpont

Immunterápia: eredményes és költséghatékony allergia kezelés

2010. február 05. - Allergiaközpont

Az immunterápia segítségével nem csak a betegek állapotában érhető el jelentős javulás, de egyben az egészségügy allergia kezelésére fordított kiadásai is egyharmadával csökkenthetőek.-olvasható az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia által kiadott Annals of Allergy, Asthma & Immunology tudományos folyóirat legfrissebb számában.

Az immunterápia eredményességét és költségcsökkentő hatását tovább erősíti az a tény, hogy az eredmények a valós életben mért adatokon alapulnak és nem klinikai vizsgálatok tapasztalatai alapján kerültek napvilágra.

A közleményben kutatók egy 10 éven át tartó megfigyelés összegzéséről számolnak be, melynek során 2770 immunterápiás kezelésben részesülő szénanáthás gyermeket hasonlítottak össze 11,000 szintén szénanáthás, hagyományos allergiaellenes gyógyszeres kezelésben részesülő gyermekkel.

Az immunterápiás csoportban a gyógykezelésre fordított összeg nagysága már a harmadik hónaptól jelentősen csökkent, s ez a csökkenés még 18 hónapon keresztül folytatódott. A kevesebb ráfordítás nem csak a családok, de az állam szempontjából is jelentős.

Az Egyesült Államokban a lakosság negyven százaléka szenved szénanáthás tünetektől, a gyerekek közt ez a harmadik leggyakoribb krónikus betegség. A szénanátha miatti iskolai mulasztott napok száma évente eléri a két milliót. Az egészségügy számára évente 2,3 millió dolláros kiadást jelent a 12 év alatti betegek kezelése.

Az immunterápia jelenleg az egyetlen kezelési mód, melynek segítségével az allergia szövődményeként gyakran jelentkező asztma, vagy újabb allergiák kialakulása megelőzhető. A komoly egészségügyi és gazdasági következmények miatt tehát a szénanátha korai felismerése és kezelése elsődleges feladatunk kell, hogy legyen.

Forrás: Annals of Allergy, Asthma & Immunology www.allergiakozpont.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://allergiakozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr101731556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása