Budai Allergiaközpont

Az asztma és az ekcéma csökkenti a rák kockázatát

2010. május 17. - Allergiaközpont

Asztmás és ekcémás férfiak körében, az immunrendszer túlműködésének következtében csökken bizonyos daganatos betegség kialakulásának kockázata.-állítja az Annals of Allergy, Asthma & Immunology lapban közölt kutatás.

Az allergia a szervezet védekező rendszerének kóros túlműködése, túlérzékenységi reakció. Az allergiás betegségek számos formában jelentkezhetnek. A legismertebb és leggyakoribb kórképek a szénanátha, ekcéma és asztma.

Az Amerikai Allergia, Asztma és Immunológiai Akadémia tudományos folyóiratában megjelent vizsgálat alapján azonban a számos kellemetlen allergiás tünet mellett az immunrendszer túlműködése fontos szerepet játszik a férfiak körében gyakran jelentkező daganatos betegségek kivédésében is.

A hét éven át tartó, közel 4000 résztvevő bevonásával végzett vizsgálatok során kutatók megállapították, hogy az asztmás férfiaknál a gyomorrák, az ekcémás páciensek körében pedig a tüdődaganat kialakulásának veszélye csökkent.

A kutatók további vizsgálatokat terveznek annak érdekében, hogy feltárják az összefüggés okát és pontosan meghatározzák, az immunrendszer fokozott működése milyen módon nyújt védelmet a daganatos betegségek e két típusa ellen.

Forrás: American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI)

süti beállítások módosítása