Budai Allergiaközpont

A légszennyezettség az asztmásokra különösen veszélyes

2010. január 21. - Allergiaközpont

A kaliforniai San Joaquin Völgy légszennyezettség szempontjából az Egyesült Államok egyik leginkább érintett területe. A helyi lakosok körében különösen magas az asztmás tünetek és a rohamok következtében sürgősségi ellátást igénylő esetek előfordulásának gyakorisága.

A kutatók a légszennyezettség és az asztmás megbetegedések közti összefüggést vizsgálták a térségben. Az asztmás betegek tüneteinek elemzése mellett nyomon követték a légszennyezettségi adatok változását is a résztvevők lakóhelyén. Megfigyeléseik alapján az ózonszint és a levegőben található részecskék koncentrációjának növekedésével egyenes arányban nőtt az asztmás tünetek gyakorisága és a rohamok kezelése több esetben igényelt kórházi ellátást.

A magasabb légszennyezettség megterheli légzőrendszerünket, panaszokat okoz a légzőszervi betegségekben szenvedőknek, a vizsgálatok alapján pedig jelentősen rontja az asztmás betegek állapotát.

Forrás: Journal of Epidemiogy and Community Health 2010;64:142-147

A bejegyzés trackback címe:

https://allergiakozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr31689468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása